Bilinçaltı Hakkında

BİLİNÇALTI
Sık Sorulan Sorular

Bilinçaltı Hakkında

Bilinç altı nedir?

Bilinçaltı alanı; öz bilgilerin, öğrenilen, model alınan, deneyimlenen, yaşanmışlıkların, duyguların, inançların, alışkanlıkların barındığı ve ikamet ettiği alanıdır. Bilinçaltı istem dışı çalışan, sahip olduğu bilgilerle anda yapılması gerekenleri kimseye sormadan uygulayandır.

İnançlar nasıl değişebilir?

Hangi yaşta olunursa olsun, inançlar değişmeye açıktır. Bazı bilgiler 21 günde değişirken bazıları da 90 – 120 gün içinde değişir. Bilinçaltı statükocu olup, sizi koruma ve güvende tutma adına değişime karşı direnç gösterir. Bilinçaltı beş yaşında bir köle gibidir, bilinç üstünün her komutunu yerine getirir. İnançlar tekrarla, telkin ve imajlarla değişir. İnançlar tehdit altında olmayıp güvende olduğuna emin olduğunda değişir. Bir başkası tarafından yapıldığını gördüğünde değişime izin verir. Farklı ve çok kişi tarafından onaylandığında hızlı değişir. Fiziksel kasların gelişimi için yapılan antrenmanlar da olduğu gibi, inançların da gelişimi ve değişimi için zihinsel antrenmanlar şarttır.

Bilinçaltının önemi nedir?

Bedenimizdeki ve yaşamımızdaki tüm sonuçlarımıza neden olan bir yapıdır. 24 saatin % 95’ini bilinçaltı istem dışı (otomatik) eylem ve davranışlarımıza karar verir. Neyi nasıl bilinçaltına öğrettiysek, istem dışı o yönde alışkanlıklarımızı tekrarlar. Deneyim ve öğretilerle hangi duyguları öğrendiysek, istem dışı o duygunun tekrarını sağlar. Sonuçlarımıza sebep olan davranışlarımızı da bilinçaltı tarafından yönetilir. Metabolizma, bilinçaltı tarafından kontrol edilip ve yönetilir. Nasıl ve ne şekilde anlamamıza ve algılamamıza neden olur. Tüm cisim ve nesnelere olan değer ve inançlarımız bilinçaltındadır. Cisim ve nesnelere olan tüm duygu ve hislerimiz bilinçaltındadır. Kişi, olay ve maddelere bağımlılıklarımız bilinçaltındadır. Renk, tat, lezzet, koku, ağırlık, hacim gibi bilgiler bilinçaltına öğretilmiş bilgilerdir.

Çöp bilinç ne demektir?

Yıllar içinde, işe yarar ya da yaramaz bilgilerin ayıklanmayarak, boşaltılmayarak yıllar içinde stok olarak birikmiş durumudur. Nasıl evimizin odalarını, gar dolaplarımızı, buzdolabını, bilgisayarın içini, arabanın içini temizliyorsak, bilincimizdeki bilgilerinde zaman zaman temizlenmesi gerekir. Bilinçaltına zaman zaman temizlik yapılması, sağlık açısından çok ama önemlidir, böylelikle yeni bilgi ve enerjilere yer açılır. Bilinçaltı temizlenince, bedende temizlenmiş olunur, bilincin performansı artınca bedeninde performansı artar, bilinç sağlıklı olursa, bedende sağlıklı olur.

Bilinçteki bilgi çeşitleri nelerdir?

Çöp bilgiler; Geçmişte deneyimlenmiş tüketilmiş, şu an kullanılmaya ihtiyaç duyulmayan, yaşanılıp bitmiş, yıkıcı, gereksiz, bilgi ve duygulardır, ölü ceset bilgilerdir.

Lüzumsuz bilgiler; İhtiyaç olmayan, kulaktan dolma, çelişki üreten, istenilen sonuca götürmeyen, kafa karışıklığına neden olan, karasız bırakan, ondan bundan duyulan, ihtiyaç dışı anlamsız bilgilerdir.

Yıkıcı bilgiler; İstenilen hedefe gidilmesinde sık sık engel olan, ortaya çıktığında öfke, kin, nefret, endişe, korku, kaygı üreten bilgilerdir.

Bilinçaltı temizlenebilir mi?

Birçoğumuz yaşamlarımızda, asla bilinçaltımızla muhatap olup onu düzenlemeye ve temizlemeye düşünemeyiz. Düşünce molası bilinçaltıyla muhatap olunarak, çöp tenekesine dönüşmüş olan bilinçaltının bilgilerinin temizlenmesine olanak sağlar. Farkındalık teknikleri, bilgilerin farkına vararak, hangi bilgilerin bize zarar verdiğini, fayda sağladığını, engel olduğunu ve katkı sağladığını anlamamızı sağlar. Özgürleştirme teknikleri yıkıcı, çöp ve lüzumsuz bilgileri etkisizleştirebilmemize. Kodlama teknikleri ile yeni ve etkili bilgileri güçlendirebilir ve bilinçli olarak yükleme yapabiliriz.

Bilinç özgürleştirmek nedir?

Özgürlüğün anahtarı; yıllar öncesi ve yıllar içinde kendine öğrettiğin, doğru olduğuna inandığın ama seni hapseden, yanıltıcı bilgilerin ile yüzleşmelisin. Sonrasında seni ilerletecek, yaşatacak, önünü açacak ve özgürleşmene neden olacak yeni bilgileri izin vermeli, tanışmalı, anlamalı, öğrenmeli ve ilgi göstererek de güçlendirmelisin.

Fazla kilolarıma neden olan, şişman bilincimde nelerden özgürleşmeliyim?

Beslenme, hareketsizlik, beden, şişman beden, değişim, hareket ve egzersiz hakkındaki yanlış ve yanıltıcı bilgilerin neden olduğu bilinçten özgürleşmelisin. Gelir ve stok odaklı düşüncelerini, harekete direnç göstermene, duygusal ihtiyaçlarını maddelerle bastırmana, değişimine engel olan korkularını, bağımlı olduğun yiyecek ve içeceklere, ilgisiz kalarak zaman ayırmadığın bedenine ve onun hakkında yıkıcı inançlarına, hareketsizliğe sebep olan tüm duygu ve inançlarınla yüzleşerek özgürleşmelisin.

Yaşamda ilerlemek ve kendim olabilmek için bilincimde neleri özgürleşmeliyim?

Geçmişindeki yıkıcı yaşanmış olayları, kişileri ve bunları bugünlere taşıyan kendini, geçmişin ürettiği yıkıcı duyguları, kafandaki kararsız ve soru işaretlerini, toplumun dikta ettiği birtakım klişe öğretileri, dış seslere kendinden daha fazla itibar göstererek inanmanı, bilinç olarak yetişkin olamamana, hedefe ilerlerken sık sık odağını bozmana, değişimlere izin vermemeni, kendini ifade etmeyerek bastırmanı, tekrarlayan, öteleyen ve bahane üreten seni, yadsımalarını, tamamen başkalarının hayatını yaşamana, enerjini tüketen kişilerle olan ilişkilerini neden olan bilincinden özgürleştirebilirsin.

Bilinç özgürleşmezse nelere sebep olur?

Geçmişinden getirdiğin çöp ve ceset bilgilerden özgürleşmezsen, yeni bilgilere ve yaşanılacaklara yer yoktur. Yeni bilgiler giremediği için bilinç alanı genişlemez, yeni bilgileri öğrenmekte zorlanır, yeni hedeflere bilincinde alan üretemezsin. Bu yüzden de yeni bilgi ve deneyimlere yer açmalısın, aksi takdirde geleceğin geçmişin gibi olacaktır.

Bilinç alanı nedir?

Beyindeki bilinç alanı iki farklı yapıdan meydana gelir, bunlar bilinç üstü ve bilinçaltı diyebiliriz. Her birinin de kapasiteleri, yapıları, görevleri, etkileri ve işlevleri farklıdır. Kişi bilinç üstü ve bilinçaltın ayrı yapıların olduğunu algıladığında hayat daha kolaylaşmaya başlayacaktır. Çünkü birçok insan tarafından bu çok fazla karıştırılmakta ve hiç bilinmemektedir. Bilinç alanı, bir tür bilinç üstünün ve bilinçaltının ikametgâh ettiği soyut bir alandır. Bilinç alanında somut dünyada bulunan maddelerin uzantısı ve kökleri olan bilgiler barınmaktadır.

Bilinç alanı kaça ayrılır?

Bilinç alanın, bilinçaltı ve bilinç üstü olarak iki ayrı alandan oluşur. Tanımadığı bir bilgiyi işleyemez ve algılayamaz. Bilinçte boşluk yoktur, sonsuz bir sayı miktarında bilgiler anbean işlem görmeye devam eder. Bilinç boyutsuzudur, şekilsizdir ve zamansızdır. Bilinç alanı deneyim, imgeler ve çeşitli bilgi içerikleri ile genişler. Beyin frekansları bilinç alanın etkilenmesine neden olur. Bilinç doğmamıştır, ölmez, yok olmaz her zaman varlığını sürdürür. Bilinç evrensel bilince bağlıdır ve onun varlığı ile anbean varlığını sürdürür. Bilinç evrensel ve diğer bilinçlere bağlantılıdır, doğru frekansta ve akışta ise diğer bilinçlerdeki bilgi akışlarını alır ve yayınlarını yapar. Halk dilinde bilince ruh da derler, ruh bilinçtir, hafıza alanın bilinçtir, işlemcin bilinçtir, bilginin deposu bilinçtedir.

Zayıflamaya bilinçaltı nasıl engel olur?

Bilinçaltı muhafazakâr, stokçu ve gelenekçidir. Bilinçaltı, uzun bir zaman içinde deneyimlediği ve öğrendiği bilgilerinin doğru olduğuna inanarak, sahip olunan sonuçları hemen bırakamaz, elinde tutmak ister ama bu durum inançlar değişemez anlamına gelmez, inançlar zaman ayırarak ikna edildiğinde, değişim mutlak gerçekleşir.

İnançlardaki engeller hemen değişir mi?

İnançların değişmeye isteksiz olması ve direnç göstermesi aslında çok olumlu bir durumdur. Ama bu durum inançlarının değişemez anlamına gelmez, bilinçaltını zaman ayırarak ikna edildiğinde, değişim mutlak gerçekleşir. İyi ki inançlar çok hızlı değişmemektedir, eğer inançlar hemen değişseydi hayatlarımız vahim ve yaşanılmaz hale gelirdi. İnançlarının hemen değişmiyor olması, yaşamlarımızın güvenliğini ve devamlılığını sağlayan bir durumdur. Eğer bilinç üstü ısrarla tekrar tekrar istek ve hedeflerini tekrarlıyorsa, zihnin dikkatini çekmesini başarır ve değişim başlar.

Bilinç üstü nedir?

Bilinç üstü, çevre (dış dünya) ile bilinçaltımızın arasında bulunan ve her iki tarafla da iletişimde olup, gelen bilgileri ve var olan bilinçaltındaki bilgilerden, kendi alanında düşünce üreten bir merkezdir. Bir nevi bekçi, yönetici ve iletişimci olarak görev yapar. Bilinç üstü uyuduğunda, bayıldığında ya da komaya girdiğinde, dış dünyadan gelen bilgilerle olan iletişimi kopartır. Bilinç üstü idrak gücüne sahip olan ve algıyı yöneten bir alandır, sınırlı gücüyle anladığını ve algıladığı kadarıyla bilinçaltını ikna ederek anlatandır.

Bilinçaltı ile bilinç üstü arasındaki fark nedir?

Bilinç üstü akılcıdır, mantık yürütür, iradeye sahiptir, sınırları belirler ve seçimlere karar verir. İşlediği bilgiyi bir süre işlemde tutar, birçok yönden değerlendirir, kafasına yatıp yatmadığını muhakeme eder, sonrası kabul eder ya da iptal eder. Tüm bunları dış çevredeki etkenlere ve bilinçaltında bulunan bilgileri referans alarak yapar. Bazı durumlarda bu yapı fayda sağlar; kişiyi korur, güvende tutar, ayaklarının yere basmasını sağlar. Fakat bazı durumlarda da zarar verir; fırsatların, avantajların, sonsuz seçim ve olasılıklara engel olur, dolayısıyla bilinçaltının potansiyelini kullanımını sınırlar.

Bilinç Üstü Alanının Yapısı nasıldır?

*Bilinç üstü akıl, muhakeme, mantık yürütebilen bir yetişkin gibidir.

*Bilinç üstünde ki bilgiler düşüncelerdir ve kolaylıkla etkilenerek değişirler.

*Beyin frekansı şiddeti düştükçe, bilinç üstü uykuya dalar yükseldikçe uyanık olur.

*Bilinç üstü, çevresindeki hangi nokta ile ilgilenirse, bedenin enerjisini ona akıtarak ilgilendiği noktanın güçlenmesine ve beslenmesine neden olur.

*Bilinç üstü ilgilendiği, algıladığı ve inandığı bilgiyi, bilinçaltına öğretir ve güçlendirir.

*Bilinç üstü, çevresindeki ve bilinçaltındaki bilgilerden referans alarak düşünebilir.

*Bilinç üstü, bilinçaltının anda yaptığı maksimum iki, üç görevi elinden alabilir.

*Bilinç üstü, çevre ile bilinçaltı arasında bulunur, her ikisinde gelene sinyalleri ve mesajları alır, değerlendirir muhakeme eder ve bir kanaat getirerek seçim yapar.

*Bilinç üstü çevreden gelen bilgileri bilinçaltına, bilinçaltından gelen bilgileri de çevreye transfer eder.

Kilo vermeme engel inançlar mıdır? Bilinç üstü mü?

Kilo vermek isteyen bilinç üstüdür, fakat kilo verilmesine karşı çıkan inançlardır. Çünkü geçmişte kilo alınmasına neden olan bilgilerin doğru olduğu anlatılmış ve inandırılmıştır. İnançlarınızdaki bilgilerin kolay kolay değişmesine izin vermez. Ancak bilinç üstü ile değişimin doğru olduğunu, bir tehdit içermediğini, değişim sürecinin, hedeflerin, stoktaki enerji tüketiminin sağlık açısından faydalarını, bedenin fayda, fırsat, avantaj ve kazançlarını bilinçaltına anlatıldığında, değişime adım adım müsaade eder. Doğru olduğuna inanılan ama fazla kilo alınmasına neden olan yanlış inançlarla yüzleşerek etkisizleştirilmelidir sonrasında, istediğiniz ölçülerdeki bedenin ortaya çıkmasına neden olacak doğru bilgiler öğreterek kodlanmalıdır.

Bilinç antrenmanları ne demektir?

Bilinçaltı bilgiyi tekrar, tekrar, tekrar ederek öğrenir. Bilinçaltının bilgiyi öğretilmesi, bilginin miktarı, bilginin duygusal şiddeti ve tekrar önem arz eder. İlk defa öğretilen bilgi çabuk öğretilirken, daha önce öğrenilmiş ve deneyimlenmiş bilgilere eşdeğerde bilgiler de kolay öğretilir. Eğer inanılan bilgilere zıt ve ters düşen bilgiler öğretilmeye çalışıyorsa dirençle karşılaşılır. Eski inanılan bilgilerle yüzleşerek etkisizleştirdikten sonra, yeni bilgiyi öğretmek, daha kısa sürede kodlanmasına neden olur.

İnançların değişimine etki edecek metot nedir?

Bilinçaltı her şeyi gerçek sanır, rüya, yalan, espri, hayal, canlandırma ve gerçek arasındaki farkı ayırt edemez, ayırt eden alan bilinç üstüdür. Rüyada bilinç üstü devre dışı olduğu için, rüyadaki gördüklerinden bilinçaltı etkilenir, uyanıldığında bilinç üstü devreye girerek bunun bir rüya olduğunu algılar. Hipnozda da yapılan işlem budur, bilinç üstü devre dışı bırakılır ve verilen telkinleri bilinçaltı uygular. Düşünce molasında da yapılanda bilinç üstünü gevşeterek, bilinçaltına telkin ve canlandırmalarla etkileyerek değişmesini sağlamaktır.

Düşünce molalarında yapılan da, bilinç üstü muhakeme edebilme, gücüne sahip olduğu için onu gevşeterek kolaylıkla telkinlere muhakeme etmeden müsaade etmesine neden olunur. Bir nevi, uyuşturmak, sakinleştirmek, etkisini azaltmak gibi değerlendirebiliriz. Burada yapılmak istenilen hedefin, bilinçaltının her şeyi gerçek sanma durumundan faydalanarak, onu ikna etmektir.

İnanç değişiminin yaşı var mıdır?    

Kişinin yaşı kaç olursa olsun, bilinçaltı her yaşta beş yaşında bir çocuk gibi algılar, bilinçaltı için her şey farklı ve tarafsız bilgilerdir. Başlangıçta bir nesne ve cisim hakkında bilgi öğrenmeden bilinçaltı için her şey tarafsız değerdedir. Hiç bir şey için bir mana ve anlam bilmez, her şeye tarafsız yaklaşır. On iki yaşına kadar, ebeveyn, toplum ve çevrenin öğretileri ile zihinde olan tarafsız olan bilgiler, olumlu ve olumsuz bilgilere dönüşür. Ortalama on iki yaştan sonrada, kişi kendi bilinç üstü ile bilinçaltını ikna edebilir, ikna ya maruz kalarak öğrenmeye devam edebilir ya da ret ederek bilinçaltına bilginin girmesini engelleyebilir.

Bilinçaltı Alanının Yapısı nasıldır?

*Bilinçaltı her yaşta ve her zaman beş yaşındaki bir çocuk gibi algılar.

*Bilinçaltı her yaşta bilgileri değişmeye uygundur, önce direnç gösterir sonra eğitimle değişir.

*Bilinçaltı bir köle gibi ne öğretilirse onu uygular.

*Bilinçaltı için iyi ve kötü yoktur başlangıçta her şeye farklı olarak yaklaşır. Farklılıklar iyi kötü, doğru yanlış diye öğretildiğinde, farklılık olmaktan çıkarak bir anlama dönüşmesine ve anlatıldığı gibi inanmasına izin verir. Yanlışı doğru, doğruyu yanlış diye öğretildiğinde, öğretildiği gibi inanır.

*Bilinçaltı bir masal devi gibi güçlü ve kuvvetlidir, sonsuz bir hafızaya sahiptir.

*Bilinçaltı, yirmi dört saat hiç durmadan çalışır, yorulmaz, dinlenmez, susamaz ve acıkmaz.

*Bilinç üstü farklı konularla ilgilendiğinde, bilinçaltı o an yapılması gereken yapılacakları sahip olduğu eski bilgi ve inandıklarından istem dışı sormadan yapar.

*Bilinçaltı muhafazakâr ve statükocudur, değişmeye direnç gösterir, değişmek için zamana ihtiyaç duyar.

İstediğiniz ölçüde bir beden hedefine götürecek en öncelikli faktörler nedir?

*İstediğiniz ölçüdeki bir beden hedefini önceden kesin ve net olarak bilinçte tasarlayarak netleştirmek. O bedene ulaşıldığında yaşanacakları, kazanılacakları,
getirileri ve sağlayacağı faydaları önceden bilinçte tasarlamak ve yaşatmak. Hedefe ilerlerken de sık sık canlı tutmak. Sonra yola çıkmak, yolda cevap ve çözümleri bulmak, sorunları tek tek aşmak, deneyimlemek, bilinçlenmek, günlük yapılacakları uygulayarak hedefi bırakmadan ilerlemek.

*İstediğiniz ölçüdeki beden hedefini önceden kesin ve net olarak belirlemek. Değişim sürecinin genelinin, eylem planını önceden bilinçte tasarlamak, içselleştirmek ve adım adım planı uygulayarak hedefe ilerlemek.

Bilinçte, istenilen beden ölçüsü hedefi için tasarlanması için gerekenler nelerdir?

*İstediğin beden ölçülerinin detayları belirlenerek netleştirilerek tasarlanması ve güçlendirilmesi.

*İstediğin beden ölçülerinin amacı, nedeni, kazanımları, getireceği faydaları bilinçte güçlendirilmesi.

*İstediğin beden ölçüleri için ayrılacak, zamanın planlanması ve bilinçte güçlendirilmesi.

*İstediğin beden ölçülerine ulaşmana neden olacak eylem planın belirlenmesi ve bilinçte güçlendirilmesi.

*Değişim sürecinde, eski bilgilerle yüzleşerek etkisizleştirmek, yeni bilgileri kodlamak.

*Bilinç egzersizleriyle, değişim sürecinin bilgi ve eylemlerini canlı, sıcak ve güçlü tutmak.

Bilinçte Zamanı tasarlamak için ne yapılmalıdır?

*İstediğin beden ölçülerine ulaşılacak zamanının bilinçte belirlenerek netleşmesi.

*Değişim sürecinin genelinde yapılacak eylemlerin zaman olarak, bilinçte planlanması ve tasarlanması.

*Günlük yapılacak eylemlerin zamanlarının sabah saatlerinde bilinçte tasarlaması.

*Bilince ve bedene ayrılacak zamanın bilinçte planlanarak tasarlanması

Bilinçte hedefin bırakılmasına neden Olacak etkenler nelerdir?

*Çevreden gelen yapıcı ve yıkıcı dış sesler yenik düşerek, süreci sabote etme.

*Bilinçaltından gelen yapıcı ve yıkıcı iç seslere yenik düşerek, süreci sabote etme.

*Değişim sürecinde karşılaşan problemlere odaklanmak, çözememek ve pes etmek.

*Çevre ve bilinçaltındaki bilgiler tarafından, odağın ve motivasyonun bozulması.

*Bahane ve ötelemeler üreterek, kendi sürecini kendin sabote etmek.

*İstediğin beden ölçülerine varılmasının önündeki korkulara yenik düşmek ve pes etmek.

*Düşünce molalarını yapmayarak, gel-git’ler yaşayarak eski bilgilere geri dönmek.

*Kiloya neden olan eski bilgilerle yüzleşmeyerek onları etkisizleştirmemiş olmak.

*İstediğin beden ölçülerine ulaşmana neden olacak yeni bilgileri kodlamamak, canlı tutmamak ve güçlendirmemek.

İnstagram Sayfamız

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Youtube Kanalımız