Hareket, Egzersiz ve Spor Hakkında
21 Aralık 2020 2021-09-11 9:37Hareket, Egzersiz ve Spor Hakkında
Hareket ve egzersiz yapmaya zaman bulamıyorum, nasıl çözebilirim?
Metodumuzda hareket ve egzersiz yapmaya zaman bulamama durumunu bilinç bazında imajinasyon ile çözebiliyoruz. Bilinçaltı yaptığı ve canlandırdığı arasındaki farkı ayırt edemez. Oturduğun yerde zihninde egzersiz imajinasyonları ile yağ yakabilir ya da kas yapabilirsiniz. Zaten bir süre imajinasyon yaptığınızda, istem dışı harekete geçerek egzersiz yapıyor olacaksın, ayrıca zaman bulma kavramı da istem dışı olacak.
Sabah zor kalkıyorum, enerjim yok kolumu bile kaldıramıyorum, nasıl hareket yâda egzersiz yapacağım?
Beyniniz yıllar içinde çöp kutusuna dönmüş ve içini hiç temizlememişsiniz. Bu geçmişteki yaşanmışlıklar, öfke, kin, nefret ve soru işareti açık olup cevaplanmamış düşünceler beden enerjisini tüketir. Bu da sizin yorgun düşmenize ve enerjinizin kalmamasına neden olur. Metodumuzda hareket ve egzersiz hakkındaki tam da bu durumları çözümlenmektedir.
Çok hareketliyim ve az yiyorum ama yine de kiloluyum?
Kişi kendi algısına göre çok hareket ettiğin olduğuna inanmaktadır. Eğer kilo alıyorsan mutlaka uzun zaman diliminde, beslenme miktarın hareket miktarından daha fazladır. Diğer bir söylemle, enerji alımın, enerji tüketiminden uzun bir zaman süreci içinde daha fazladır.
Hareketi sporu egzersizi etkileyen çöp bilgiler nelerdir?
Kişinin bilinci kargaşa bilgilerle doluysa, yapmak istediği her hangi bir şey için hareket e geçmekte zorlanır. Yapmak istedikleri ve hedefleri bugüne ve geleceğe aittir, fakat kişi düşüncelerinde geçmişi ile meşguldür. Geçmişte yaşanılmış ama halen kafayı meşgul eden bilgiler; yıkıcı duygular, yanıltıcı, negatif, problem, direnç, öteleyen, korkutan, engel olan, odak bozan, motivasyonu düşüren, soru işareti olarak açık kalmış cevapları bulunmamış geçmişten gelen ceset ve çöp bilgilere sahip ise bilinçaltında harekete geçmesi mümkün olmamaktadır. Bu durum ancak inançlarınızın değişimiyle sağlanabilir.
Zayıflamak İçin Eyleme Geçemiyorum, Nasıl Harekete Geçebilirim?
Beynin çöp kutusuna dönüşmüş olmasından dolayı, kişinin düşünceleri sürekli bunlarla meşguldür, geçmişe takılı kalmıştır ve cevapları arayarak çözmeye çalışmaktadır. Ya da zayıflama sürecinin önünde engel olan, korkular, bahaneler ve ötelemelere neden olan bilgilerdir. Oysaki kişinin yapmak istedikleri, anda ve gelecektedir. Kişin geçmişiyle meşgul olmasından dolayı yapmak istediklerine odaklanamaz ve bir türlü harekete geçemez. Bilinçaltındaki bu kaosa neden olan bilgiler etkisizleştirilme den, kişi geleceği için harekete geçemez.
Bilinçaltındaki kaos bilgiler nelerdir? Nasıl çözülür?
Kişinin zayıflama sürecindeki yapacaklarına engel olan kaos bilgilerle mutlak yüzleşerek ya da affederek etkisizleştirilmelidir. Sonrasında kişi dingin bir bilince sahip olarak yeni bilgilerin girmesine yer açmış olur. Metot; kişinin kafasındaki kargaşa bilginin organize bilgiye dönüşmesine neden olur. Yanıltıcı, negatif, problem, direnç, öteleyen, korkutan, engel olan, odak bozan gibi geçmişten gelen çöp bilgileri etkisizleştirir. Farkındalık kazandırır, çözüm odaklı eylemlere isteklendirir, yeni bilgilerin güçlenerek, kişinin harekete geçmesine sebep olur.
Spor salonuna yazıldım ama bir türlü istikrarlı gidemiyorum, bu yöntem destekler mi?
Evet destekler, zihinde eylem planı, motivasyon, odaklanma ve isteklendirme yapıldığı için, beynin hazırlanması ve yönlendirilmesi yapılmaktadır. %100 tamda ihtiyacınız olan desteği sağlamaktadır. Kişinin eskiden gelen bilinçaltındaki spor egzersiz ve hareketle ilgili tüm yıkıcı düşüncelerin değiştirilip zayıflama sürecinde istikrarlı olmasına sebep olur.
Diyet Yok, Yasak Yok, Spor Yok Diyorsunuz, Bu Nasıl Mümkün Olabilir ki?
Metot, enerji alımı ve enerji tüketimi hakkındaki inançların etkilenmesine ve değişmesine neden olur. Öncelikle, sadece spor değil, bedenin günlük yaşamındaki her türlü enerji tüketiminin artmasına neden olan bilgilerin tetiklenmesini ve değişerek olumlu inanca dönüşmesini sağlar. Ayrıca bedenin ihtiyacı kadar enerji almasını sağlayacak inançların oluşumuna neden olur. Bedenin ihtiyacı kadar olan enerjinin alınmasıyla eş zamanlı olarak harekete olan inançlarının olumlu değişmesi sonucunda kişi zayıfladıktan sonra tekrar kilo almama odağında olduğu için hızlı bir şekilde kilo vermeye
başlar.
Kaç çeşit egzersiz vardır?
İki türlü egzersiz vardır, bilinç egzersizleri ve fiziksel egzersizler. Bilinç egzersizleri beden ve yaşamın sonsuz sonuçlarda değişimine neden olurken, fiziksel egzersizler sınırlı etkilerdedir. Fiziksel egzersizler sadece bedendeki enerjinin daha hızlı tüketimine ve kasların gelişerek güçlenmesine neden olur. Fiziksel egzersizler belirli alanlara ihtiyaç duyarlar, fakat bilinç egzersizleri her alanda uygulana bilinir, her zaman ve her yerde bu alan kolaylıkla sağlanabilir.
Spor ve egzersiz arasında ne fark vardır?
Spor ego bilgileridir ama egzersiz öz bilgidir, canlılar spor yapmazlar, fakat aynı hareketleri tekrar tekrar uygulayarak egzersizin ürettiği etkiye neden olurlar. Enerji tüketmek için elbette spor yapmakta bir sakınca yoktur, fakat sporu zayıflamak için yapılırsa kalıcı çözüm olmaz.
Spor ve diyet çözüm değilmi?
Üç beş kilo fazlalıkta, sadece birkaç hafta irade gücüyle spor yaparak kilo sorununu çözülebilir. Eğer 10, 30, 50 ya da daha fazla kilolar varsa, zamana ihtiyaç duyulur, bu durum için de iradeyi zorlayarak başarılması zorlaşır, dolayısıyla erken pes edilmesine neden olur sonuca varılamaz.Sadece diyet yapılarak bir süre kilo verilse de, öncelikle sarkmaya neden olur ve bırakıldığında da daha fazla kilo geri alınır. Ayrıca diyetle uygulanan yasaklar beslenme ve kilo takıntısına neden olarak, kilo sorunun büyümesine sebebiyet verir. Diyet enerji alımını azaltmak, spor da enerji tüketimini arttırmak demektir. Diyet ve spor kâğıt üzerinde mantıklı ve doğru gözükürken, günlük hayatta uygulandığında beyin hazır değilse ve yanlış bildiğiniz inançlarınız değiştirilmemiş ise, tüm yapılan emekler boşuna yapılmış olur.
Zayıfladıktan sonra kilo almamak için yapılması gereken egzersizler neler?
Daha hızlı enerji tüketilmek isteniyorsa kişi bunları doğal hareketler olan yürümek, koşmak, merdiven inip çıkmak, ip atlamak, bisiklet binmek, dans etmek gibi egzersizlerle çözümlemesi daha kalıcı olmasına neden olur. Bunlar her zaman, her yaşta yapılabilecek enerji tüketmek için hareketlerdir. Amaç yağları eritmek ise, bir ömür boyu uygulanabilecek, öz bilgilere ve doğana uygun hareketlilik tekrarlarını seçmende daha doğru olur, çünkü ömür boyu bunları uygulayabilirsin.
Egzersiz sonrası güçsüz düşmemek için beslenmek gerekmez mi?
İncelmek ve fazla kilolarını eritmek istiyorsan bedeninin ihtiyacı olan yeterli miktarda beslenilmesi yeterli olur, fakat egzersiz yaptığın için ekstradan da beslenmek gerekmez. Egzersiz sonrası beslenmeyi hak ettiğini düşünmek yanıltıcı bir durumdur, beslenmeyi ömür boyu hak ediyorsun. Son nefesine kadar bu senin en doğal hakkındır. Üstelik egzersiz zaten bedeni besleyen bir gıdadır. Egzersiz bedenin gücünü azaltmaz ki, tam tersine egzersiz bedenin potansiyel enerjisinin güçlenmesi ve kuvvetlenmesi için yapılır. Sen egzersiz yaparak zaten bedeni besliyorsun, tekrar beslenilmesi gereken bir durum yoktur. Belki beden yorgun olabilir, onu beslemenin en güzel kaynağı uyumak ve dinlenmektir, tabi ki bilinç bazında yorgun değil, sadece beden olarak yorgun isen.
Duanın etkisinde kastettiğiniz nedir?
Dualar genellikle sevgi ve şükran içeriklerinden oluştuğu için, bedeni var eden tüm yaşam formlarının da yapılarının dua sürecinde etkilenerek iyileşmesine ve güçlenmesine neden olur. Dua sürecinde beden iyileşirken, bilinçaltı da yıkıcı düşünce ve duyguların yerine yapıcı bilgilerin işgal edilmesine neden olunur. İstikrarlı ve sık tekrarlanan anadildeki dualar, kişinin her geçen gün daha olumlu düşüncelerin artmasına ve çözüm odaklı olasılıkları görme yetisinin gelişmesine neden olur. Çevreden etkilenmeyi azaltır ve çevreyi etkileme gücünü artırır, öz güveni güçlendirir, içsel dinginlik ve huzura neden olur. Yıkıcı düşünce ve duyguların azalmasına neden olarak inançların değişimine neden olur. Değişen inançlar bu sürecin en öncelikli hedefidir.
Dansın zayıflamada ki rolü nedir?
Daha fazla enerji tüketimine neden olarak fazla kiloların erimesine neden olan müziklerde vardır, kişiyi etkileyerek bir takım dansları severek yapılmasına neden olur. En sağlıklı ve en etkili enerji tüketim metodu dans etmektir. Dans etmek mutlak kilo verilmesine ve fit bir bedene sahip olunmasına etki eder.
Müziklerin bedendeki etkileri farklı mıdır?
Söz içermeyen enstrümantal, meditatif ve relaks müzikler birer ilaç olurken, söz içeren şarkılar hem ilaç hem de zehir olabilmektedir. Sözlü müzikler içeriklerine göre yapıcı ve yıkıcı olabilmektedirler, birincisi dalga frekansları ve ikinci etkileri de içerdikleri sözler kişinin inançların değişmesine etki eder.
Yıkıcı müzikler nedir? Etkileri nelerdir?
İçeriği yıkıcı müzikler, hareketsizliğe, hastalığa hatta intihara kadar kişiyi götürebilir. Bunlar, bunalım, arabesk, taverna, buhran, melankolik, heavy metal gibi müziklerdir. Müziklerin sık sık dinleniyor olunması da bilinçaltının müzikteki bilgiyi de tekrar nedeniyle içeriğinin bilinçaltına kodlanmasına nede olur. Bu tür müzikler bedendeki bulunan su, kan, hücre ve diğer organların biyolojisini yıkıcı olarak etkiler. Aynı zamanda hareketsizlik miktarının da artmasına ve hareketsiz kalınmasına mutlak etki eder. Müzikler, yüksek frekans da ise beyin frekansının yükselmesine neden olur. Düşük frekansta ise beyin frekansını da düşürür, çok yüksek frekanslı müzikler uzun süreli ve her gün tekrarlanarak dinlenirse, bedenin çalışma ritminin bozulmasını etkileyebilir.
Yapıcı müzikler nedir? Etkisi nelerdir?
Meditatif, klasik, tasavvuf, relax müzikleri ve doğa, su kuş sesleri beynin frekansını düşürerek bedenin diğer organları ile frekans uyumu sağlar. Bu da bedenin daha çabuk iyileşmesi, verimli enerji üretmesi ve uyumlu çalışması demektir. Ayrıca bu tür müziklerle yapılan eğitimler, kişilerin daha çabuk öğrenmesine neden olur. Düşünce molaları yaparken relax ya da meditatif müzik eşliğinde yapılması, bilinçaltının daha çabuk ve etkili kodlanması demektir. Harekete geçmene neden olan müzikler ise öncelikle isteklendirme müzikleri, neşeli müzikler, pop, oryantal dans ve diğer tüm harekete neden olan müzik türleridir. Yerinde oturtmayan, oynatan, dans ettiren her türlü müzik grubunu sayabiliriz. Bu müzikler kısa süreli dinlendiğinde kısa süreli hareketlere sebep verdirir. Ama sık tekrarlanan ve çeşitlendirerek dinlerse zaman içinde hareketlerinin artmasına istem dışı etki eder. Motivasyon müzikleri eşliğinde yapılacak olan ev işleri ve egzersizler büyük bir isteklendirme ve etkiye neden olur. Müzik hem bilincin hem de bedenin ilacıdır, aynı zamanda da besler.
Egzersiz, spor, hareketlilik kaç yaşında başlanmalı?
İnsanın var olmasına neden olan en değerli bedenine, yatırım yapılacak en uygun süreçtir, çocukluk ve gençlikte beden gelişme sürecindedir. Yetişkinlikte de hadi bir nevi bedenin genç olması bedenin dinç ve kuvvetli olmasına neden olur. Ama şimdi beden yaşlanma dönemine girmiştir, gelişmeyecek tam aksine adım adım çökecek ve güçsüz kalacaktır. O yüzdende bedenin en çok ilgilenilmesi ve egzersiz edilme sürecidir. Egzersiz yaşlılık döneminin olmazsa olmaz bir durumdur. Yaş 40, 50, 60, 70… artık egzersiz olmazsa olmazlardan olmalıdır. Eğer bu yaşlarda egzersize başlamazsan, istediği beden ölçülerinde olunsa bile, sarkmalar, çökmeler, hastalıklar ve güçsüz bir beden kaçınılmaz olacaktır. Şimdi en çok güce ihtiyaç olduğun zaman dilimidir.
Bilinç Egzersizi nedir? Faydaları nelerdir?
Bilinç egzersizleri beden ve yaşamın sonsuz sonuçlarda değişimine neden olurken, fiziksel egzersizler sınırlı etkilerdedir. Bilinç egzersizleri fizik egzersizlerinden daha etkili ve önemlidir. Çünkü fizik egzersizleri sadece enerji tüketimine, nefes ve kas güçlenmesine, beden şeklinin şekillenmesine ve enerji devir daimine neden olur. Bilinç egzersizleri ile her türlü hedef gerçekleşebilir, bedenin performansı gelişebilir, beden sağlığı güçlenebilir, beden şekli istenilen yönde şekillenebilir, yaşamın gelişimine ve değişimine neden olunur, bağımlılıklarından kurtula bilinir, davranış alışkanlıkları değişebilir, cisim ve nesnelerle olan ilişkiler düzenlenebilir, bilgiler ve inançlar değişebilir, yaşamın sunduğu olasılık ve fırsatları artabilir, kişilik, karakter ve kimlikler değişerek düzenlenebilir.
Bilinç egzersizi yapmamak nelere sebebiyet verir?
Bilince zaman ayrılmaz ve egzersiz yapılmazsa, bilinç alanı hem bedenden hem de çevreden etkilenerek kaos bir yapıya dönüşür, dolayısıyla yaşamın ve bedenin kargaşaya dönüşmesine neden olur. Bilinç egzersizlerle hem bedende hem de yaşamda her şey değişebilir, o yüzden bedende yapılan egzersizler sadece bedenin ihtiyacını giderirken, bilinç egzersizleri kişinin tüm yaşamını ve bedenini etkilenmesine ve değişmesine neden olur. Zaten kalıcı ve istenilen beden şekline sahip olmak, ancak kişinin yaşamı hakkındaki bilgileri ve davranış alışkanlıklarını değiştirmesiyle mümkündür, bunu da sadece bilinç egzersizleri ile yapabilmek mümkündür. Fiziksel egzersizler yapılarak davranış alışkanlıkları değişmez.
Sporu bırakınca kilo alıyorum ömür boyu spor mu yapmalıyım?
Birçok kişinin spora bakışı ve yaklaşımı yanlıştır, zayıflamak için spor yapılması gerektiği düşünülür. O yüzden spor zayıflama metodu olmamalıdır, aksi halde kişi ömür boyu spor yapamayacağı için de spor kişinin önünde engel olarak kalır. Spor yapmadığı sürece şişman kalır, spor yaptığında zayıflar, sporu bıraktığında tekrardan kilo alınmasına neden olur. Evet, fazla kiloların verilmesine neden olan etken enerji tüketimidir. Her türlü enerji tüketen durum bedende kiloların erimesine ve birikmemesine etkendir. Bu durum sadece sporla sınırlanmayarak, hareketlilik hakkında daha geniş bir bilgi çeşidi ile çeşitlendirilmelidir.
Sporla tekrar kilo almadan istediğim beden şekline kavuşabilir miyim?
Sporla zayıflama fikirleri zayıflığın devamına neden olmazken, hareket ve hareketlilik bilinci, günlük hayattaki eylem gerektiren yapılacakların kişi tarafından yapılması, hareket miktarı, tekrarı ve şiddetinin artırılması ve hareket hakkındaki olumlu bilince sahip olmak kalıcı bir şekilde istediğin beden şeklinin ortaya çıkmasına neden olur.
Spor ve diyet çözüm değilmidir?
Üç beş kilo fazlalıkta, sadece birkaç hafta irade gücüyle spor yaparak kilo sorununu çözülebilir. Eğer 10, 30, 50 ya da daha fazla kilolar varsa, zamana ihtiyaç duyulur, bu durum için de iradeyi zorlayarak başarılması zorlaşır, dolayısıyla erken pes edilmesine neden olur sonuca varılamaz.Sadece diyet yapılarak bir süre kilo verilse de, öncelikle sarkmaya neden olur ve bırakıldığında da daha fazla kilo geri alınır. Ayrıca diyetle uygulanan yasaklar beslenme ve kilo takıntısına neden olarak, kilo sorunun büyümesine sebebiyet verir.Diyet enerji alımını azaltmak, spor da enerji tüketimini arttırmak demektir. Diyet ve spor kâğıt üzerinde mantıklı ve doğru gözükürken, günlük hayatta uygulandığında beyin hazır değilse ve yanlış bildiğiniz inançlarınız değiştirilmemiş ise, tüm yapılan emekler boşuna yapılmış olur.
Ara
İnstagram Sayfamız
Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.
Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.
Youtube Kanalımız
Geçici ve Kalıcı Zayıflama Nedir? Her Şeyden Önce 4.Bölüm
Deniz Egece 5 saat önce
Deniz Egece Kalıcı Zayıflama Kampları
Deniz Egece 26 Temmuz 2023 17:15
Deniz Egece Kalıcı Zayıflama Kampları #shorts
Deniz Egece 26 Temmuz 2023 17:15
Tatil - Eğitim - Değişim #shorts
Deniz Egece 26 Temmuz 2023 16:45
Gıdalara Karşı Korkularımız #shorts
Deniz Egece 25 Temmuz 2023 11:15
Çocuklarda Beslenme... Uzmanlar Deniz Egece'ye Soruyor 15.BÖLÜM
Deniz Egece 22 Temmuz 2023 11:00
Diyet ve Sporun Zayıflamadaki Etkileri Nedir? Her Şeyden Önce 3.Bölüm
Deniz Egece 20 Temmuz 2023 12:00
Kilo İzafidir #shorts
Deniz Egece 20 Temmuz 2023 10:00
Zayıflamanın Matematiği #shorts
Deniz Egece 17 Temmuz 2023 16:00
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.